Nombre total de pages vues

dimanche 8 mai 2011

Gratin de peste


INGREDIENTE

4 fileuri de somon sau de cod(eu am avut medalioane de somon)

500 ml lapte

un praz taiat rondele 

600 g cartofi,curatati si taiati rondele fine

50g unt

50g faina

100g cascaval ras

marar,foi de dafin,sare si piper



MoD DE PREPARARE

Am pus pestele cu o cantitate de lapte doar cat sa-l acopere, la fiert.Am adaugat o foaie de dafin,sare si piper.Am lasat sa fiarba,am acoperit si l-am lasat la foc moale timp de 8 minute.Am adaugat prazul si am mai lasat inca 2 minute.



In acest timp,am pus cartofii in apa fierbinte cu sare si am lasat sa fiarba timp de 3-4 minute.Apoi,i-am scurs si clatit cu apa rece .


Am scos pestele din lapte si l-am taiat bucati.Am filtrat laptele folosit si l-am adaugat la cel ramas.Pestele l-am pus intr-un vas care merge la cuptor,peste el am pus prazul fiert  si mararul tocat.



Am preparat un sos bechamel din unt,faina si lapte.La final,am adaugat trei sferturi din cantitatea de cascaval.Am sarat si piperat sosul si am adaugat jumatate din el peste pește.

Am asezat rondelele de cartofi peste sos,am adaugat restul de sos si cascavalul ramas.



Am copt timp de 40-45 minute in cuptorul preincalzit.



Aripi de pisica de mare cu sos de macris



Pisica de mare este un sortiment de peste a carui carne este alba si foarte gustoasa. Pisica de mare poate fi gatita la fel cum procedam cu oricare alt peste. De fapt,se mananca doar aripile,care nu au oase,doar niste cartilaje dispuse in forma de evantai care se elimina cu usurinta. Carnea este fina si fara grasime,dar trebuie asociata cu un sos . 

INGREDIENTE

4 aripi de pisica de mare 

2doua legaturi bune de macris

200ml smantana lichida

1/2 pahar de vin alb sec

unt

sare,piper

ulei de masline

ierburi de Provence

4 felii de lamaie



MOD DE PREPARARE

Aripile mele de pisica au fost congelate...





Deci...le-am decongelat si le-am uscat


Le-am asezat pe fiecare pe cate o bucata de folie de aluminiu cu ulei de masline,câte o felie de lamaie,sare,piper si ierburi de Provence.Am incins cuptorul.


Le-am impachetat si le-am dat la cuptor pentru 20 de minute.


Macrisul,l-am spalat in apa rece,scurs si tocat.




In tigaie,am pus la topit o bucata de unt,am calit macrisul tocat la foc mic.




Cand acesta a devenit usor brun,am adaugat vinul,sare si piper.


Am lasat 2-3 minute sa se evapore putin vinul,am adaugat smantana lichida si am lasat la foc mic pana a inceput sa fiarba.În cateva minute este gata.




Am scos pestele din cuptor,am pus sosul peste el si am servit cu cartofi natur.


Pofta buna !




Osso Bucco

Cel mai simplu "Osso bucco".Este prima oara cand il fac dar am fost foarte incantata de gustul lui. 

INGREDIENTE

4 felii de rasol de mânzat cu os

4morcovi

2cepe

2catei de usturoi

400g rosii decojite

1 cub de supa Maggi

250ml de vin alb

ulei,faina,sare si piper

patrunjel


MOD DE PREPARARE

Bucatile de carne se spala,se usuca,se dau prin faina si se pun in tigaie cu ulei sa se rumeneasca.



Se toaca ceapa julien,morcovii rondele,cateii de usturoi grosier
Într-o cratita,se pun la calit cepele pentru cateva minute,se adauga apoi rondelele de morcovi si usturoiul tocat.Lasam cateva minute sa se caleasca si adaugam rosiile decojite.


Amestecam si lasam la foc mediu 10 minute.

Adaugam cubul de supa diluat intr-o cana de apa.Asezonam cu sare si piper si adaugam vinul si carnea.



Acoperim cratita si fierbem la foc mic aproximativ doua ore.Verificam din cand in cand .La sfarsit,adaugam patrunjel proaspat tocat.

Se serveste simplu sau acompaniat de paste,orez sau piure de cartofi.

Pofta buna !


Supa-crema de usturoi cu scoici St-Jacques



O supa care poate fi servita ca antreu atunci cand vrem sa ne impresionam invitatii :) 

INGREDIENTE

4 capatâni de usturoi

500 ml smântâna lichida

50g unt

scoici Saint-Jacques(câte 4 de persoana)

2 legaturi bune de loboda verde sau spanac tânar

sare,piper,ulei de masline



MOD DE PREPARARE

 Capatanile de usturoi se reteaza putin in varf cu ajutorul unui cutit , se stropesc cu putin ulei de masline, se invelesc in folie de aluminiu si se dau la cuptor(incins) 40 de minute.Apoi se curata si se pun impreuna cu smantana la fiert .Se mixeaza si se asezoneaza de sare si piper.Se pune din nou pe foc,daca este prea groasa,se adauga putina apa.

Loboda(sau spanacul) se spala si se plonjeaza cateva minute intr-o cratita cu apa clocotita,pana se inmoaie.Imediat se raceste cu apa rece si apoi se mixeaza.

Se strecoara produsul mixat,pentru a pastra doar partea lichida,care se pune pe foc cu unt pentru a-i da un aspect  onctuos.Se asezoneaza cu sare si piper.




Scoicile St-Jacques(ale mele au fost congelate)le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei de masline .Se rumenesc cate 2-3 minute la foc iute pe fiecare parte(nu mai mult).Se scot pe hartie absorbanta si apoi se pun in farfurie  impreuna cu supa si sosul de loboda.Am decorat cu cateva icre de hering afumat.



Se serveste calda.Pofta buna!

Ficatei de pui cu mere



INGREDIENTE

300g ficatei de pui

3 mere Granny(cu coaja verde)

Jumatate de praz sau o ceapa 

O lingurita de mustar

2 linguri smantana lichida

sare,piper,ierburi de Provence

Ulei



MOD DE PREPARARE

Se curata de pielite ficateii de pui,se spala si se lasa la scurs.


Se curata,se spala si se toaca prazul.
Se curata merele de coaja si se taie felii,se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
Se pun ficateii in tigaie cu ulei,sa se prajeasca putin dupa care se scot.




In aceeasi tigaie punem la calit prazul si cand acesta e inmuiat se adauga merele 


Se acopera tigaia si se lasa sa se inabuseasca.


Se adauga in tigaie ficateii.
Mustarul si smantana se amesteca separat si se toarna peste ficatei si mere.
Se mai lasa cateva minute,apoi se condimenteaza cu piper si ierburi de Provence.
Sare se pune doar daca mai este nevoie.


Iepure cu legume in folie

INGREDIENTE

1 iepure taiat in bucati

2 morcovi

4 cartofi mici

200 g ciuperci

2  rosii

2 esalote

80g kaizer

sare,piper

cimbru sau ierburi de Provence

folie de aluminiu

ulei de masline


Mod de preparare

Se curata legumele (morcovii,cartofii,esalotele),se spala ciupercile si rosiile si se taie in lamele.
Se taie morcovii rondele si esalotele lamele,cartofii se taie in jumatati sau sferturi(depinde de marimea lor)
Kaizerul se taie marunt.






Pregatim pentru fiecare portie cate o folie de aluminiu si asezam pe fiecare:
un pat de ciuperci,unul de rondele de morcovi,unul de esalote,unul de rosii,bucatile de cartofi,doua bucati de iepure(eu am folosit cate o pulpa pt fiecare portie)si kaizerul .




Se adauga sare,piper,ierburile de Provence,un fir de ulei de masline si se inchide folia.
Se pun portofelele la cuptor la 200°C,timp de 40 minute.
Pofta buna !