INGREDIENTE
4 fileuri de somon sau de cod(eu am avut medalioane de somon)
500 ml lapte
un praz taiat rondele
600 g cartofi,curatati si taiati rondele fine
50g unt
50g faina
100g cascaval ras
marar,foi de dafin,sare si piper
MoD DE PREPARARE
Am pus pestele cu o cantitate de lapte doar cat sa-l acopere, la fiert.Am adaugat o foaie de dafin,sare si piper.Am lasat sa fiarba,am acoperit si l-am lasat la foc moale timp de 8 minute.Am adaugat prazul si am mai lasat inca 2 minute.
In acest timp,am pus cartofii in apa fierbinte cu sare si am lasat sa fiarba timp de 3-4 minute.Apoi,i-am scurs si clatit cu apa rece .
Am scos pestele din lapte si l-am taiat bucati.Am filtrat laptele folosit si l-am adaugat la cel ramas.Pestele l-am pus intr-un vas care merge la cuptor,peste el am pus prazul fiert si mararul tocat.
Am preparat un sos bechamel din unt,faina si lapte.La final,am adaugat trei sferturi din cantitatea de cascaval.Am sarat si piperat sosul si am adaugat jumatate din el peste pește.
Am asezat rondelele de cartofi peste sos,am adaugat restul de sos si cascavalul ramas.
Am copt timp de 40-45 minute in cuptorul preincalzit.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire