Cel mai simplu "Osso bucco".Este prima oara cand il fac dar am fost foarte incantata de gustul lui.
INGREDIENTE
4 felii de rasol de mânzat cu os
4morcovi
2cepe
2catei de usturoi
400g rosii decojite
1 cub de supa Maggi
250ml de vin alb
ulei,faina,sare si piper
patrunjel
MOD DE PREPARARE
Bucatile de carne se spala,se usuca,se dau prin faina si se pun in tigaie cu ulei sa se rumeneasca.
Se toaca ceapa julien,morcovii rondele,cateii de usturoi grosier
Într-o cratita,se pun la calit cepele pentru cateva minute,se adauga apoi rondelele de morcovi si usturoiul tocat.Lasam cateva minute sa se caleasca si adaugam rosiile decojite.
Amestecam si lasam la foc mediu 10 minute.
Adaugam cubul de supa diluat intr-o cana de apa.Asezonam cu sare si piper si adaugam vinul si carnea.
Acoperim cratita si fierbem la foc mic aproximativ doua ore.Verificam din cand in cand .La sfarsit,adaugam patrunjel proaspat tocat.
Se serveste simplu sau acompaniat de paste,orez sau piure de cartofi.
Pofta buna !
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire