INGREDIENTE
aluat de foietaj
o ceapa mica
ardei gras
300g spanac
250g branza proaspata de vaci
un ou
sare,piper
- marar
MOD DE PREPARARE
Spanacul l-am spalat bine ,l-am lasat sa se scurga si l-am taiat grosier si l-am adaugat si pe el in tigaie cat sa se inmoaie.
Am sarat,piperat,am luat tigaia de pe foc si am adaugat branza proaspata (bine scursa de zer) si la sfarsit oul si marar proaspat tocat.
Am dat la cuptor la foc potrivit pentru 25 de minute .
Pofta buna !
Tarta cu rosii si brânza
INGREDIENTE
- aluat de foietaj
- branza telemea (eu am pus si branza Roquefort pentru ca ii da un gust formidabil)
- 2-3 rosii
- o lingura de mustar
- doua linguri smantana lichida
- doua felii de jambon sau sunca presata (optional)
- cascaval Sare,piper,cimbru
MOD DE PREPARARE
Se aseaza aluatul intr-o forma de tarta sau un vas care merge la cuptor,se inteapa aluatul din loc in loc.
Se unge suprafata tartei cu mustar si se aseaza apoi felii de branza peste care smantana si jambonul sau sunca taiata feliute.
Se taie rosiile rondele si se acopera suprafata tartei.
Se adauga sare,piper,cimbru si cascaval razuit si se da la cuptor pentru 30 de minute.
Este foarte buna calda dar nici rece,nu e rea !
Tarta "Ratatouille"
NGREDIENTE
o foaie aluat de foietaj
o jumatate de vanata
o jumatate de doblecel
o ceapa
o rosie
ardei gras
3 ciuperci
masline negre
3 oua
100ml smantana lichida
cateva frunze de busuioc verde
- sare,piper,cimbru
MOD DE PREPARARE
Am curat ceapa si am tocat-o julien.
Celelalte legume le-am spalat si tocat.
Am pus la calit in ulei ceapa si ardeiul gras.Am adaugat apoi cuburile de vanata si dovlecel.
Eu am pus si cateva bucatele de friptura de curcan ramasa,apoi am adaugat rosia taiata felii.
Am asezonat cu sare,piper si cimbru si am lasat sa se raceasca putin.
Am incins cuptorul.Am batut ouale cu smantana lichida si frunzele de busuioc taiate marunt.
Am asezat aluatul de foietaj in tava,am intepat din loc in loc si am adaugat compozitia de legume.Ciupercile taiate felii le-am asezat deasupra,precum si maslinele .
Am adaugat compozitia cu oua deasupra si am dat la cuptor pentru 30 minute.
Turta cu carne si ciuperci
300 g piept de pui
250 g ciuperci
2 cepe(eu am folosit praz...sa-i dau culoare )
un catel de usturoi
ardei gras(rosu si galben-tot pentru culoare)
2 oua+un galbenus de ou
2 foi de aluat de foietaj
200 ml smantana lichida
60 g unt
2 linguri ulei de masline
masline(optional)
sare,piper
patrunjel
MOD DE PREPARARE
Taiati pieptul de pui in bucati mici.Curatati ciupercile si tocati-le felii.Curatati si tocati julien ceapa,usturoiul marunt.
Incalziti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie/wok si caliti ceapa,usturoiul si ciupercile timp de 10 minute.Adaugati si restul de unt si adaugati pieptul de pui.Lasati pe foc inca 5 minute,asezonati cu sare si piper.
Incalziti cuptorul.Amestecati ouale cu smantana,sare ,piper si patrunjelul tocat marunt.
Ungeti o forma de tarta cu unt(sau folositi hartie de copt) si asezati una din cele doua foi de aluat.Adaugati compozitia de legume cu carne,peste care ouale cu smantana.Acoperiti totul cu a doua foaie de aluat avand grija ca marginile sa se sudeze bine.
Bateti galbenusul ramas cu o lingura de apa si ungeti suprafata turtei.
Realizati in mijlocul turtei un orificiu in care veti pune un mic tub din folie de aluminiu...pentru ca vaporii produsi in timpul coacerii sa se degaje.
Coaceti in cuptor timp de 45 minute .
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire