Nombre total de pages vues

samedi 17 septembre 2011

INIMA DE CAPSUNI




INGREDIENTE


pentru blat:2 oua, 60g faina, 60g zahar
pentru sosul de capsuni:100g capsuni,2 linguri de zahar
pentru crema de capsuni:200g capsuni,200ml frisca ,3 linguri zahar,3 foi de gelatina
pentru crema de vanilie:100ml lapte,un baton de vanilie(sau zahar vanilat),100ml frisca,2 linguri de zahar,2 foi de gelatina
pentru montaj si decor:200 g capsuni


Mod de preparare:


  Se prepara un blat  obisnuit din oua,zahar si faina. Se îmbraca cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili,in care se pune la copt compozitia de blat.Se coace in cuptorul preîncalzit la 200 grade.
Când este copt,se scoate si se lasa sa se  raceasca inainte de  a detasa hartia .
  Pregatim sosul de capsuni:capsunile si zaharul se mixeaza bine,apoi sosul obtinut se incalzeste pe foc mic,pentru a se topi zaharul. Cu acest sos se inmoaie blatul.






  Pentru crema de capsuni,se mixeaza de asemeni capsunile cu zaharul,se pune sosul obtinut pe foc pentru a se incalzi putin. Foile de  gelatina se pun intr-un vas cu apa rece la inmuiat,se scot,se storc si se adauga in sosul de capsuni caldut.Se amesteca pana la dizolvarea totala a gelatinei si racirea completa a sosului.Se bate frisca peste care se adauga sosul de capsuni obtinut.
  Incepem sa ansamblam prajitura: asezam blatul in forma si dispunem pe marginea acesteia de jur imprejur,jumatati de capsuni cu partea bombata in interior.Se adauga jumatate din crema de capsuni,apoi cateva capsuni taiate in sferturi(in functie de marimea lor) , se adauga restul cremei de capsuni,se niveleaza si se da la rece. 


  In acest timp,preparam crema de vanilie:Batonul de vanilie il taiem in doua pe lung,razuim semintele de vanilie si le adaugam impreuna cu batonul de vanilie in laptele cu zahar,pe foc mic,pentru a infuza si pentru a se topi zaharul. Scoateti batonul de vanilie si lasati putin sa se raceasca.Gelatina,de asemeni hidratata in apa rece,se scoate din apa,se stoarce si se adauga in compozitie.Se amesteca bine pana la dizolvarea totala a gelatinei si racirea completa a compozitiei.Se bate frisca,peste care se adauga aceasta ultima compozitie.
 Scoateti prajitura din frigider,verificati daca stratul de crema este intarit si adaugati al doilea strat de crema.
Decorati cu capsuni sau dupa cum va doreste inima ;)
Si...puteti servi si voi o portie !!


1 commentaire: