Nombre total de pages vues

samedi 17 septembre 2011

Turta cu carne si ciuperci

                       


300 g piept de pui
250 g ciuperci
2 cepe(eu am folosit praz...sa-i dau culoare )
un catel de usturoi
ardei gras(rosu si galben-tot pentru culoare)
2 oua+un galbenus de ou
2 foi de aluat de foietaj
200 ml smantana lichida
60 g unt
2 linguri ulei de masline
masline(optional)
sare,piper
patrunjel

Mod de preparare

Taiati pieptul de pui in bucati mici.Curatati ciupercile si tocati-le felii.Curatati si tocati julien ceapa,usturoiul marunt.
   





Incalziti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie/wok si caliti ceapa,usturoiul si ciupercile timp de 10 minute.Adaugati si restul de unt si adaugati pieptul de pui.Lasati pe foc inca 5 minute,asezonati cu sare si piper
.




Incalziti cuptorul.Amestecati ouale cu smantana,sare ,piper si patrunjelul tocat marunt.
 




Ungeti o forma de tarta cu unt(sau folositi hartie de copt) si asezati una din cele doua foi de aluat.Adaugati compozitia de legume cu carne,peste care ouale cu smantana.Acoperiti totul cu a doua foaie de aluat avand grija ca marginile sa se sudeze bine.

Bateti galbenusul ramas cu o lingura de apa si ungeti suprafata turtei.
Realizati in mijlocul turtei un orificiu in care veti pune un mic tub din folie de aluminiu...pentru ca vaporii produsi in timpul coacerii sa se degaje.

Coaceti in cuptor timp de 45 minute .


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire