Nombre total de pages vues

dimanche 20 novembre 2011

Macarons cu lamâie si mac







Dupa câteva incercari, mai mult sau mai putin reusite...cu acesti macarons ma pot declara pe deplin multumita :)
Ingrediente:
Pentru macarons:
90 g albus de ou
90 g faina de migdale
170 g zahar pudra
30 g zahar tos
1 1/2 lingura zeama de lamâie
1 lingura colorant alimentar galben
2 lingurite de mac
un praf de sare


Pentru crema:
200ml apa
200 g zahar tos
100 g unt
2 galbenusuri de ou
50 g amidon
sucul de la doua lamîi
3 lingurite de mac
coaja de lamâie


MOD DE PREPARARE
 Macarons:


O conditie esentiala in realizarea lor este ca albusurile sa fie separate de galbenusuri cu 2-3 zile inainte, pastrate la frigider si scoase cu 12 ore inainte de a incepe sa le preparam.
Deci...eu le-am lasat o noapte la temperatura camerei.


Faina de migdale, impreuna cu zaharul pudra, se amesteca si se cern bine impreuna.
Albusurile se bat cu un strop de sare, cand incep sa se intareasca, se adauga cele 30 g de zahar tos.Se bat pana cand bezeaua are un aspect perfect lucios si face un fel de cioc de pasare.


In acest moment, eu am adaugat colorant galben si zeama de lamaie, am mai mixat putin, dupa care am adaugat amestecul de zahar pudra si faina de migdale.


Se continua acum cu o spatula in silicon. De fapt, acum trebuie sa "spargem" bezeaua ...produsul obtinut va fi unul putin moale.Am adaugat acum, semintele de mac.


Cu ajutorul unui posh, asezam mici forme rotunde pe hartie de copt, avand grija sa lasam spatiu intre ele.
Le lasam cca o ora sa se usuce, inainte de a le coace.
Se coc in cuptorul incins in prealabil, 13 minute la o temperatura de 150°C .
Dupa coacere, se lasa sa se raceasca inainte de a se desprinde de pe hartia de copt






























Crema:
Se pun la fiert apa cu zaharul si untul.Dupa topirea untului,lasam putin la racit.


Separat,se amesteca galbenusurile cu amidonul si sucul de lamaie, se adauga amestecul de zahar, unt si apa si se pun din nou pe foc , amestecand intr-una pana cand crema se ingroasa. Se adauga macul si se lasa crema la racit.
Cu ajutorul unui posh, lipim cate doi macarons cu crema. 
Se pastreaza la frigider.



 Pofta buna !


3 commentaires: