Nombre total de pages vues

samedi 17 septembre 2011

Pisaladiere (tarta cu ceapa si ansoa)



Pisaladiere este o tarta specifica Frantei,care se realizeaza foarte usor si e foarte gustoasa.Eu am realizat-o aducandu-i o mica modificare
INGREDIENTE:

pentru blat:250g faina
                  150ml apa
                  3 linguri ulei
                  o lingurita drojdie uscata
                  1/2 lingurita sare
pentru umplutura:1kg ceapa
                             ulei de masline
                            cateva fileuri de ansoa
                            masline negre
                            2 linguri de suc de rosii(aici este modificarea mea;))

 MOD DE PREPARARE:

 Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sarea, uleiul si faina. Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
 Ceapa se toaca julien si se pune cu ulei la inabusit intr-o tigaie.Se lasa la foc mic pana se inmoaie bine fara a se colora.Aici,eu am adaugat sucul de rosii.
Aluatul de pizza se intinde intr-o tava pe hartie de copt.Deasupra se dispune uniform ceapa prajita.
Se da tava la cuptor pentru 20minute,dupa care,se scoate si se adauga fileurile de ansoa si maslinele.Se mai lasa la cuptor inca 10 minute.
 Gustul dulceag al cepei se potriveste de minune cu cel al fileurilor de ansoa si al maslinelor!
 Merita incercata...este extraordinara !
Pofta buna !

Si o feliuta pentru voi:



3 commentaires:

  1. Multumesc pentru prietenie. Te astept si pe blogul romanesc http://culoriledinfarfurie.blogspot.com/.
    Tarta ta imi place mult. Succes cu blogul si pe curand.

    RépondreSupprimer
  2. Bine te-am gasit!Ai un blog frumos cu retete interesante!Imi place!

    RépondreSupprimer
  3. Delicioasa la maxim!!!Pup si o seara minunata sa ai!

    RépondreSupprimer